Wat is bootcamp? 3 redenen waarom bootcamp iets voor jou is!

Ben jij op zoek naar een sport waarbij je lekker in de buitenlucht aan de slag gaat met je conditie en het versterken van je spieren, in een groep? Dan is bootcampen wellicht de sport die je zoekt! De laatste jaren wint bootcampen enorm aan populariteit, maar wat is bootcamp eigenlijk? En is het geschikt voor jou? In dit artikel deel ik 3 redenen waarom bootcampen voor jou misschien wel de ideale sport is. 

1.    Combinatie van cardio en kracht

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar soms is het best een uitdaging om een sport te vinden die je leuk vindt én waar je de fysieke voordelen van ondervindt. Wanneer je wilt dat door sporten je lichaam strakker en sterker wordt, moet je cardio altijd combineren met krachttraining. Bij bootcamp doe je allebei, maar wat is bootcamp nou eigenlijk? Je werkt in iedere training aan je conditie, maar doet ook krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Je traint veel verschillende spiergroepen, waardoor je hele lichaam moet werken en je, wanneer je dit combineert met gezonde voeding, zeker resultaten mag verwachten. 

2.    Het effect van bootcampen op je geest 

Bootcampen doe je samen, ook bij onze bootcamp in Dordrecht. Het is geen individuele training: je traint in een gezellige groep waarbij er aandacht is voor het sporten, maar ook voor elkaar. Het is bij bootcamp niet ongewoon dat je oefeningen met een partner doet. En samenwerken, dat is leuk en gezellig! Daarnaast ben je lekker in de buitenlucht – echt even er tussenuit. Terwijl je je hoofd leeg maakt en focust op je lichaam, krijg je ook nog eens vitamine D binnen. Daar wordt een mens gelukkig van!

3.    Het effect van bootcampen op je lichaam 

Wanneer je gaat bootcampen, maak je je lichaam fit en sterk. Je conditie verbetert iedere keer weer, en daarnaast worden je spieren een stuk sterker. Je zult merken dat het iedere training beter gaat. Ook je houding verbetert door te bootcampen. Dat komt omdat een goede houding tijdens het uitvoeren van sportoefeningen heel belangrijk is. Daarnaast worden de spieren in je rug en schouders sterker, waardoor het makkelijker wordt om bijvoorbeeld je rug recht te houden. Bij mijn bootcamp train je op je eigen niveau: ik geef bij veel oefeningen meerdere opties, en ik kijk altijd goed naar de belastbaarheid en de intensiteit van de oefening. Is personal training in Dordrecht toch meer wat voor jou? Dat kan natuurlijk ook. 

Waarom bootcamp?

Twijfel je nog over een deelname aan een van mijn bootcamplessen? Dan kun je altijd een vrijblijvend een keertje contact met me op nemen. Ik denk als lifestyle coach graag met je mee over de oefeningen en het soort training dat jij nodig hebt en waarom bootcamp een goed idee is voor jou. Je kunt van een bootcamp training in ieder geval verwachten dat je een diverse set aan oefeningen zult doen, dat je hard moet werken maar altijd met een voldaan gevoel naar huis gaat! Om écht te kunnen bepalen of bootcamp iets voor jou is, mag je bij To Be Healthy altijd een gratis proefles volgen. 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het deelnemen aan een bootcamp-training. Het kan een effectieve manier zijn om fit te worden, gewicht te verliezen, de gezondheid te verbeteren en de motivatie te verhogen door middel van een gevarieerde en uitdagende trainingsroutine.

Twijfel je nog over een deelname aan een van mijn bootcamplessen? Dan kun je altijd een vrijblijvend een keertje contact met me op nemen. Ik denk als lifestyle coach graag met je mee over de oefeningen en het soort training dat jij nodig hebt en waarom bootcamp een goed idee is voor jou. Om écht te kunnen bepalen of bootcamp iets voor jou is, mag je bij To Be Healthy altijd een gratis proefles volgen.

(Visited 592 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *