Wat is lifestyle coaching eigenlijk?

_LD40121

Wat is lifestyle coaching?

Eigenlijk een heel breed begrip, "lifestyle coaching". De naam zegt het al, maar lifestyle coaching houdt in dat ik mensen help op het gebied van hun levensstijl. Dit betekent voor iedereen weer wat anders. Zo help ik onder andere mensen met het verliezen van gewicht, in beweging komen, een goede balans zoeken tussen inspanning en ontspanning en nog veel meer.

Je levensstijl beïnvloed in grote mate hoe jij je op dagelijkse basis voelt. Het is dan ook niet gek dat men steeds kritischer gaat kijken naar welke gewoontes hij of zij heeft. Slechte gewoontes willen we immers zo snel mogelijk afbouwen. Als lifestylecoach help ik je daar bij.

Wat doet een lifestyle coach?

Het vinden van een passende lifestyle en je hier langdurig aanhouden is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je voor een goede balans tussen in- en ontspanning? Besteed ik te veel of te weinig aandacht aan de mensen om me heen? Hoe zit het met mijn voeding? Als lifestylecoach help ik jou met het maken en aanhouden van concrete planningen om voor langdurige verandering te zorgen.

Waar kan ik je mee helpen?

Probeer je al een langere tijd af te vallen, maar wil je dieet maar niet lukken? Of val je op de korte termijn af, en val je daarna weer terug in je oude patronen? Daar kan ik je mee helpen. Als lifestylecoach help ik jou met het opstellen van een haalbaar dieet en begeleid ik je bij het sporten. Geen voorgeschreven diëten of dure fitnessprogramma’s. Als lifestylecoach zorg ik er voor dat jij stap voor stap naar een blijvende gedragsverandering toewerkt.

Je kent het wel, je bent heel de dag druk in de weer met je werk, met je sociale kringen en heb je aan het eind van de dag geen tijd meer voor jezelf. De stress die je door zulke dagen op de lange termijn opbouwt is enorm. Als lifestylecoach help jou een goede balans te zoeken in inspanning en ontspanning. Zo gaan we er samen voor zorgen dat je meer aandacht gaat besteden aan dingen die blijvende positieve verandering brengen. 

Duurt het lang voordat je in slaapt valt, vind je het moeilijk om ‘s ochtends uit bed te komen of heb je over het algemeen een gebrekkig slaapritme? Als lifestylecoach help ik jou het probleem te identificeren en deze aan te pakken. Een goede nachtrust heeft namelijk enorm veel impact op je dagelijks leven. Samen gaan we er voor zorgen dat je elke dag weer fris kan beginnen.

Vind je dat je al te lang hebt stilgezeten, en wil je energie terugkrijgen? Dan kan ik als lifestylecoach jou daarbij helpen. Samen gaan we er aan werken om weer een gezond ritme te creëren. Onder andere met het bootcamp en een stukje personal training zorg ik er voor dat jij elke dag steeds ietsje sterker in de schoenen staat.

Zo ziet het traject er uit

Kennismaking
De allereerste stap
De eerste stappen zijn het belangrijkst. Daarom starten we het traject met een (gratis) kennismakingsgesprek, waarin jij je probleem aan mij uitlegt en ik bekijk wat ik voor je kan betekenen. Op basis van het probleem wat jij mij voorlegt ga ik kijken hoe ik jou daar bij kan helpen. In het vervolg van het traject begeleid en help ik jou met het oplossen van jouw probleem.
Kennismaking
Consults
Jouw probleem aanpakken
In de consults die volgen kijken we naar jouw dagelijkse patronen. Hoe je dag er uit ziet, wat je eet, hoeveel je sport, en zo voort. Op basis van deze patronen maak ik dagschema's die er voor zorgen dat jij stapje voor stapje nieuwe en gezonde gewoontes creëert.
Consults
Trainingen
Lekker blijven bewegen
Uiteraard komt sporten en lekker trainen ook te pas. Samen gaan we doelen opstellen die je wilt behalen en aan de hand van die doelen kijk ik welke trainingen bij jou passen. Zo kan je bijvoorbeeld in het bootcamp gezellig met andere mensen naar je eigen doelen toewerken. Is dat net een stapje te ver? Dan help ik je ook graag met een stukje personal training.
Trainingen
Verandering
Werken aan blijvende verandering
Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat je aan de hand van dit traject (en je eigen inzet) blijvende verandering gaat aanbrengen in je dagelijkse leven. Kilo's afvallen door gezonder te eten, meer energie door dagelijks te sporten, een betere nachtrust, noem het maar op. Wil jij ook werken aan blijvende verandering? Neem dan gerust contact met mij op.
Verandering

Tarieven lifestyle coaching

Het lifecoaching traject is in verschillende fases ingedeeld. Als lifestyle coach hanteer ik per fase  een ander tarief. De prijzen per verschillende sessie kan je in het schema hieronder bekijken.

Kennismaking | Gratis!

– Eerst gezellig kennismaken

– Samen kijken waar het probleem ligt

– Voeding- en bewegingsanalyse

– Toekomsttraject bespreken

Intake + metingen | €45

– Meting van gewicht, spiermassa en vetpercentage

– Voeding- en trainingsschema maken via de app

– Voortgangsregistratie maken via de app

Vervolg consults | €40

– 1-op-1 gesprekken

– Voortgang bekijken

– Gratis deelname bootcamp

– Eventuele blokkades samen aanpakken

 

Deelnemer Lifestyle traject

Sinds mei volg ik het leefstijl traject bij Lianne. Ze heeft mij laten inzien dat je geen dieet hoeft te volgen om af te willen vallen. Het is een knop om zetten en bewuste keuzes maken. Doordat ik elke dag een voedingsdagboek bij houd, krijg ik inzichten in wat ik eet. Samen kijken we hiernaar , we bespreken dit en na het gesprek ga ik weer vol goede ideeën en enthousiasme een nieuwe week in. Ik kan nu nog steeds genieten en ben al veel afgevallen.
Het mooie van het traject bij Lianne is dat ze ook bootcamp lessen aanbiedt. Die lessen volg ik en ik merk dat het me steeds makkelijker afgaat, ik voel me echt veel fitter. Lianne geeft goede begeleiding en het zijn altijd leuke afwisselende lessen.

Sanne

Kennis komen maken?

To Be Healthy | Lianne Stomp

Stevensweg 16

3319 AK Dordrecht

06 48795041

lianne@tobehealthy.nl

KVK nummer: 84201878

BIG nummer: 19065373330

BTW nummer: NL003534262B52

(Visited 962 times, 1 visits today)