Lifestyle Coaching x MedPlus

_DSC0456

Lifestyle coaching eerste stap naar een duurzame leefstijl

Bewegen is een must, méér bewegen is beter en zitten is funest. Iedereen kent inmiddels de gezondheidswinst van voldoende bewegen, sporten of fitnessen. Daarbij heeft bewegen een positief effect op ons immuunsysteem, zo blijkt uit vele onderzoeken. Toch voldoet een groot deel van de Nederlandse bevolking niet aan de norm voor gezond bewegen. Het kan lastig zijn om de eerste stap te zetten naar een gezondere leefstijl met meer bewegen.

Persoonlijke aanpak

Wat er nodig is om je leefstijl duurzaam in positieve zin te veranderen, is per persoon totaal verschillend. Wil je een ander voedingspatroon, meer/minder of beter slapen, sporten of bewegen inpassen in het dagelijks leven, een manier vinden om beter te ontspannen en/of een betere balans creëren in werk en privé? Jouw persoonlijke situatie met de obstakels die er zijn en de kansen die je hebt, brengen we samen in kaart. En van daaruit maken we een plan. Ieder plan ziet er anders uit omdat jij zelf gaat kiezen wat je aan wil gaan pakken. Samen onderzoeken we wat voor jou de beste methode is om je doel te behalen en met de adviezen en kennis die je gedurende het traject aangereikt krijgt, ben jij in staat om te starten met een op maat gemaakt stappenplan. Het gaat vaak om een combinatie van verschillende factoren die van invloed zijn en aan bod kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, slaap, ontspanning, stress, beweging en timemanagement. Alles gaat om het maken van gezonde keuzes, die passen bij jou. Dit is de centrale doelstelling in de coaching contacten. Dit is namelijk de enige manier waarom het jou gaat lukken om deze positieve verandering in leefstijl vol te houden op de lange termijn. Je doet het niet voor iets of iemand anders, jij doet dit voor jezelf.

Bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering

Programma

Het MED-toBe is het leefstijltraject programma dat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering inhoud.

Het programma start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan om in uw leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn.

Intakegesprek en inspanningstest

Tijdens het intakegesprek worden onder andere het gewicht, het vetpercentage, de bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker gemeten. Daarnaast wordt er door een van de fysiotherapeuten een inspanningstest gedaan om het uithoudingsvermogen te meten.  

voedingstips voor sporters

Trainingsprogramma op maat

Vervolgens gaat het trainingsprogramma van start. Dit is op maat gemaakt waarbij de intensiteit van de trainingen langzaam maar zeker verhoogd wordt. Het programma bestaat uit tweemaal per week een uur fysiofitness/ cardiotraining onder begeleiding van fysiotherapeuten.

De training is in een trainingszaal waar meerdere mensen tegelijkertijd aan het sporten zijn. Het programma eindigt met een individuele eindmeting. De dan behaalde scores worden afgezet tegen de scores van de intake en zo wordt de behaalde winst concreet gemaakt.

Evaluatie

Iedere twee weken vindt er een coaching gesprek plaats met de leefstijlcoach. Tijdens deze gesprekken worden alle metingen gedaan en het begeleidingsplan besproken. Ook hier wordt aan het einde van het programma gekeken of de doelen zijn behaald.  

Gesprek stress verminderen - body stress release

Hoe kun je je aanmelden?

Wil je graag een gezonder leefstijl, afvallen of meer energie? Kun je daarbij ondersteuning gebruiken? Dan is dit leefstijl traject in samenwerking met MedPlus iets voor jou.

Wat kan je verwachten van het traject:

  • Eén-op-één coaching in Dordrecht en een plan op maat over je eigen hulpvraag
  • Alle beweeg- en sportmogelijkheden op een rij
  • Een stok achter de deur
  • Gebruik van app voor de dagelijkse ondersteuning

Benieuwd naar de investering?

  • Intakefase €225
  • Training en consulten per maand €150

Kennis komen maken?

To Be Healthy | Lianne Stomp

Stevensweg 16

3319 AK Dordrecht

06 48795041

lianne@tobehealthy.nl

KVK nummer: 84201878

BIG nummer: 19065373330

BTW nummer: NL003534262B52

(Visited 346 times, 1 visits today)