5 essentiële tips om meer te bewegen in 2024 – jouw gids voor meer beweging

Met het aanbreken van het nieuwe jaar nemen velen van ons het voornemen om gezonder te leven door beter te eten en meer te bewegen. Een actievere levensstijl is cruciaal voor onze gezondheid, waarbij experts aanbevelen om minstens 30 minuten per dag fysiek actief te zijn. Als ervaren gezondheids- en lifestylecoach deel ik graag mijn top tips om meer te bewegen, zodat u vol energie en met een positief gevoel 2024 kunt starten.

1.    Pak de gewone trap

Een simpele maar effectieve tip voor meer beweging is het kiezen van de trap boven de lift of roltrap. Traplopen verbetert niet alleen je spierkracht en uithoudingsvermogen, maar helpt je ook gemakkelijk die dagelijkse 30 minuten beweging te bereiken.

2.    Neem de fiets

Het is verleidelijk om met de auto te gaan wanneer het een keertje regent. Maar voor je het weet, sluipt deze gewoonte in je leven en pak je bijna altijd de auto in plaats van de fiets. Fietsen is een fantastische manier om actief te blijven, in de buitenlucht te zijn en tegelijkertijd het milieu te sparen. Het is een praktische tip om meer te bewegen die eenvoudig in je dagelijkse routine opgenomen kan worden, zoals fietsen naar het werk of de winkel.

3.    Begin met wandelen

Wanneer je sporten een te grote stap vindt, dan kan een laagdrempelige manier om meer te bewegen het maken van regelmatige wandelingen zijn. Wandelen is erg goed voor je uithoudingsvermogen, houding en fysieke gestel. Daarnaast kun je er zelfs de nodige calorieën mee verbranden! Moet je dus een tochtje naar de supermarkt maken? Doe het lekker wandelend. En bijkletsen met een vriendin? Ook dat kan prima in de buitenlucht! 

4.    Ga regelmatig even staan

Voor degenen onder ons met een kantoorbaan is het belangrijk om het langdurig zitten te doorbreken door regelmatig op te staan of een korte wandeling te maken. Dit is een essentiële tip voor meer beweging die helpt bij het verminderen van de gezondheidsrisico’s gerelateerd aan een sedentaire levensstijl. Dit doe ja al door ieder half uur een paar minuten staand te werken!

5. Motiveer jezelf om meer te bewegen: gebruik een stappenteller

Een effectieve manier om je dagelijkse activiteit te verhogen, is het gebruik van een stappenteller of een fitness-app op je telefoon. Dit kan je motiveren door inzicht te geven in je voortgang en doelen te stellen voor jezelf. Of je doel nu is om 10.000 stappen per dag te zetten of elke dag net iets meer te lopen dan de dag ervoor, het bijhouden van je activiteit is een goede tip om meer te bewegen. Het zet aan tot een klein beetje competitie met jezelf, waardoor je gemotiveerd blijft om door te gaan en je gezondheid te verbeteren.

Meer bewegen

Meer bewegen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze tips om meer te bewegen, kan je eenvoudig een gezondere levensstijl ontwikkelen. Merk je dat je het toch lastig vindt om goede gewoontes te starten? Als gezondheids- en lifestylecoach kan ik jou daar goed bij helpen. Samen gaan we aan de slag met herkennen en verbeteren van bepaalde patronen, zodat je langzaamaan je gezonde gewoontes kunt ontwikkelen. Neem vooral contact met mij op voor informatie over de mogelijkheden! Meer interesse in een bootcamp in Dordrecht? Dat kan natuurlijk ook.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *