Meer bewegen in 2023? 4 tips om dit makkelijk voor elkaar te krijgen

Met het nieuwe jaar, komen voor veel mensen ook nieuwe goede voornemens. Het nieuwe jaar voelt als een frisse start, en voor velen van ons is het ook het juiste moment om opnieuw te beginnen met goede gewoontes, die over het algemeen ervoor moeten zorgen dat we gezonder gaan leven. Denk aan het verbeteren van je eetpatroon of het zorgen voor meer beweging. Wist je dat je bij een gezonde leefstijl eigenlijk minimaal 30 minuten per dag moet bewegen? Dat lijkt veel, maar met een paar aanpassingen zit je daar eigenlijk zo aan. Als lifestyle coach weet ik precies hoe je dat kunt doen. In dit artikel deel ik mijn belangrijkste tips om wat meer lichaamsbeweging te krijgen, zodat jij fit en met een goed gevoel het nieuwe jaar begint! 

1.    Pak de gewone trap

Het is misschien een inkoppertje, deze eerste tip. Maar wanneer je voor de keuze staat om de lift, roltrap of gewone trap te nemen: kies dan voor de gewone trap! Traplopen is een uitstekende manier om aan lichaamsbeweging te komen en je traint er zowel je spieren als je uithoudingsvermogen mee. 

2.    Neem de fiets

Het is verleidelijk om met de auto te gaan wanneer het een keertje regent. Maar voor je het weet, sluipt deze gewoonte zonder dat je er erg in hebt je leven in en pak je bijna altijd de auto, en nooit meer de fiets. Toch is fietsen heel gezond, en breng je zo extra tijd in de buitenlucht door. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu – zo draag je ook nog eens je steentje bij. Fiets je een kwartiertje heen en terug naar je werk, dan zit je zo al aan die 30 minuten beweging per dag.

3.    Begin met wandelen

Wanneer je daadwerkelijk sporten een te grote stap vindt, dan kan een laagdrempelige manier om tóch meer te bewegen het maken van regelmatige wandelingen zijn. Wandelen is erg goed voor je uithoudingsvermogen, houding en fysieke gestel. Daarnaast kun je er zelfs de nodige calorieën mee verbranden! Moet je dus een tochtje naar de supermarkt maken? Doe het lekker wandelend. En bijkletsen met een vriendin? Ook dat kan prima in de buitenlucht! 

4.    Ga regelmatig even staan

Werk je op kantoor veel zittend aan een bureau? Veel en langdurig zitten is eigenlijk helemaal niet goed voor ons. Daarom is het heel verstandig om regelmatig een rondje te wandelen, of af en toe even te gaan staan. Door ieder half uur een paar minuten staand te werken, verminder je al veel gezondheidsrisico’s die bij een zittende baan horen. 

Meer bewegen

Het hoeft dus niet ingewikkeld te zijn, meer lichaamsbeweging krijgen. Merk je dat je het toch lastig vindt om goede gewoontes te starten? Als gezondheids- en lifestylecoach kan ik jou daar goed bij helpen. Samen gaan we aan de slag met herkennen en verbeteren van bepaalde patronen, zodat je langzaamaan je gezonde gewoontes kunt ontwikkelen. Neem vooral contact met mij op voor informatie over de mogelijkheden! Meer interesse in een bootcamp in Dordrecht? Dat kan natuurlijk ook.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *