3 voorbeelden van hoe coaching jou kan helpen met gezond afvallen

Er zijn erg veel vrouwen die een poging doen tot afvallen. Het lijkt een onderdeel van ons leven te zijn geworden. Hoe vaak hoor je niet dat iemand een taartje laat staan, geen glas wijn drinkt of ineens flink aan het sporten is voor de aankomende vakantie? Afvallen kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door het volgen van een dieet of heel fanatiek te gaan sporten. De meeste manieren die wij kennen zullen ervoor zorgen dat je wel wat kilo’s verliest, maar nog vaker komen ze er weer bij. Afvallen met een personal coach kan je helpen dit te voorkomen. Ik kan je helpen om je leefstijl aan te passen, zodat je die kilo’s ook echt voorgoed kwijtraakt! In dit artikel bespreek ik 3 manieren van hoe ik je daarbij kan helpen.

1.      Een hogere motivatie om af te vallen dankzij een personal coach

Aan een lifestyle coach heb je een partner in crime. Het is iemand die je motiveert én die een stok achter de deur houdt. Doordat we samen eerst kijken naar jouw doel en waarom dat belangrijk voor je is, leer ik je beter kennen en kunnen we er samen voor zorgen dat je niet teleurgesteld raakt. We willen er natuurlijk voor zorgen dat de kilo’s er niet weer bijkomen en dat je blijvend afvalt. Door jou te leren kennen, te weten wat je beweegt en waar je naartoe wilt werken, kan ik je beter begeleiden in het proces, waarin we patronen zullen doorbreken, en je daarin blijven motiveren. Daarnaast kun je altijd je ei kwijt. Wat je ook op je hart hebt, je hart luchten mag altijd.

2.      Een coach geeft je gedegen voedingsadvies om gezond af te vallen

Er zijn een hoop voedingsmythes en verschillende diëten in omloop. Wel of niet eten na 8 uur ’s avonds? En kom je nou veel aan van koolhydraten, of heb je ze juist nodig? Mag je iedere dag een halve avocado eten, of is dat ongezond? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je gezond afvallen, dan komt tijdens de coaching ook onvermijdelijk je voedingspatroon aan bod. Samen kijken we naar wat je nu eet en hoe je dat in kleine, behapbare stappen kunt aanpassen naar een gezonder dieet. Hierbij rekenen we af met gekke voedingsmythes en leggen we de focus op je gedrag achter het eten. Je leert bij mij wat gezonde voeding inhoudt en hoe je daar op eenvoudige wijze voor kunt zorgen, zodat je het ook zonder mij kunt volhouden.

3.      Met coaching afvallen door lekker te bewegen

Sporten is leuk en gezond voor je lichaam! Helaas voelt dat niet voor iedereen zo. De drempel om te gaan bewegen kan groot aanvoelen. Met een bootcamp training in kleine groepjes ontdek je de kracht van persoonlijke verbinding, waardoor je het bewegen leuker gaat vinden en er een goed gevoel aan over zal houden. Ik help je hierbij door als personal coach te kijken wat voor jou de beste manier is om af te vallen. Door regelmatige lichaamsbeweging zet je je lichaam actief in en verbrand je calorieën waardoor je afvalt. Maar je wordt er ook gelukkiger, fitter en sterker van. En dat zijn mooie doelen om naartoe te werken!

Samen jouw leefstijl veranderen

Afvallen met het doel om gewicht te verliezen, is niet altijd even effectief. Door juist te werken aan het veranderen van jouw leefstijl en het stellen van realistische doelen, kun je blijvend gewicht verliezen. Ben je benieuwd naar meer informatie? Of ben je benieuwd naar personal training in Dordrecht? Neem dan vooral contact met me op!

(Visited 59 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *