10 full-body workout oefeningen voor tijdens je personal training

Personal training biedt een op maat gemaakte aanpak voor het behalen van fitnessdoelen. Een cruciaal aspect van elke training is de keuze van de oefeningen. Voor een complete full body work-out zijn gevarieerde oefeningen dan ook essentieel! In dit artikel zal ik 10 effectieve personal training oefeningen met je delen die gericht zijn op het versterken van verschillende spiergroepen en het verbeteren van algemene kracht en conditie.

Crunches en squats

De basis van veel full body work-outs kan beginnen met een combinatie van crunches en squats. Crunches richten zich op het versterken van je core spieren, terwijl squats gericht zijn op het activeren van je quads, hamstrings en bilspieren. Deze combinatie van oefeningen verbetert niet alleen je algehele kracht maar bevordert ook stabiliteit en mobiliteit. Door zowel crunches als squats in je personal training routine te integreren, werk je aan een evenwichtige ontwikkeling van zowel je bovenlichaam als je onderlichaam.

Row , Rotate, press met dumbells en de Glute Kickbacks 

Ook Row, Rotate, Press oefeningen met dumbells en Glute Kickbacks zijn onmisbaar voor een gebalanceerde full body work-out. Deze personal training oefeningen richten zich op het bovenlichaam en de bilspieren en bevorderen spiergroei en een evenwichtige ontwikkeling van het bovenlichaam. 

Lunges en planken

Lunges zijn uitstekende personal training oefeningen voor het versterken van de benen en bilspieren. Door ze te combineren met planken, wat gericht is op je core, bouw je niet alleen beenkracht op maar verbeter je ook je stabiliteit en evenwicht. Dit duo is perfect om zowel kracht als functionaliteit te bevorderen.

Kettlebell swings en renegade rows

Voeg variatie toe aan je personal training met kettlebell swings en renegade rows. Kettlebell swings activeren je hamstrings, onderrug en schouders, terwijl renegade rows zich richten op de rug en armen. Samen bieden ze een uitdagende full body work-out die kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie verbetert.

One leg glute bridge en mountain climbers

Sluit je personal training sessie af met de dynamiek van one leg glute bridges en mountain climbers. One leg glute bridge of inchworm oefeningen focussen zich op de bilspieren en het hele lichaam, terwijl ook gewerkt wordt aan stabiliteit en mobiliteit. Mountain climbers versterken je core en verhogen de hartslag. Deze combinatie geeft een krachtige impuls aan je metabolisme en bevordert zowel vetverbranding als spieropbouw.

Ga voor veelzijdige personal training oefeningen

Bovenstaande full body work-out oefeningen bieden een veelzijdige benadering voor je personal training. Door ze op te nemen in je routine, creëer je niet alleen een sterker en fitter lichaam, maar werk je ook aan een betere algehele gezondheid. Maar het allerbelangrijkste? Dat is consistentie. Blijf deze oefeningen regelmatig uitvoeren en pas ze aan op basis van je individuele behoeften en doelen. Door bovenstaande oefeningen te doen, investeer je in je gezondheid. Je zult de positieve veranderingen in je lichaam én je mindset snel merken!

Op zoek naar een personal trainer die jou kan helpen bij het uitvoeren van deze oefeningen, zodat jij gezond én met plezier gaat sporten? Neem dan vooral contact met me op voor meer informatie.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *